Import Substitution – an Escape or a Trap?

On October 1-3 the XVIII International forum “Russian Industrialist” and the VII “Saint Petersburg International Innovation forum” took place in Saint-Petersburg. Public authorities, businessmen, young entrepreneurs, inventors, as well as those who are interested in modern technologies and innovations participated in these events.
Miroslav Zolotarev, the Head of ACEX Group, took part in several round-table discussions within the scope of the forum: “Import substitution: hidden reserves”, and “Industrial parks – industrial infrastructure development system”.
The mentioned events were organized jointly with the Russian engineering union and Innovation group of companies “Soyuz Invest”.
Modern stage of domestic economy development is characterized by the stable growth of production volume, investment process activation, economy globalization what promotes increase of demand for volume and quality of all kinds of transport services.
But can domestic products and capacity be competitive? Do the Russian entrepreneurs have a sufficient number of production and professional staff resources? Do the present-day companies ready for total import substitution under the economic sanctions condition? The participants of a business forum program tried to find answers for these questions and points of contact between industry, innovations and transport, as well as exchange practical solutions.

The Head of ACEX Alliance made a report on the topic of complex approach to the logistics for domestic companies: “United transport capacity, infrastructure resources and professional personnel of several tens of logistics companies from main RF regions will help to deliver cargo from A point to B point in proper timer, reduce production price, widen coverage area, and provoke competition to transnational companies”, offered Miroslav Zolotarev.
At the presentation a comparative analysis of development of logistics services outsourcing in the territory of the RF and European logistics operators was made, concrete positive examples of expenses optimization for manufacturing companies while transfer of their logistics flows at outsourcing to the most powerful Russian companies at their regions were presented. All examples were based on real business-cases and practical solutions executed within the framework of international logistics alliance.
Among participants of business forum were the following members: Kirill Soloveitchik, vice-president of Saint-Petersburg Chamber of Commerce and Industry; Yuri Boldyrev, member of MEF organizing committee; Valery Polovinkin, chairman of Expert committee on the Higher Attestation Commission for navy and shipbuilding problems; Pavel Plavnik, chairman of “Zvezda”; Alexander Korotkov, deputy CEO, “Avangard”; Kirill Maslennikov, deputy chairman of Saint Petersburg regional office “SoyuzMash”, Stanislav Nevzorov, chairman of “Soyuz-invest’ (Innovative group of companies); Mikhail Erofeev, general director of MMK Ust-Luga and other leaders of the biggest manufacturing, transport, legal and trade companies.
Read more about the business program, discussed topics and participants’ presentations of Saint-Petersburg forum on the organizer portal.
Next meeting of many participants taken part in business forum program will take place in Moscow on October 22-23 during a round-table discussion “Complex solutions in the system of Eurasian transport corridors” within the framework of the 21st International exhibition “STL-2014”.
Alexey Lipatov, the head of multimodal department, ACEX Group, will participate in this event and discuss actual problems with the experts of logistics industry.

ACEX Alliance Press Center
E-mail: acex@acex.net
Website: http://www.acexgroup.net

Контактное лицо: Press center ACEX Alliance (написать письмо автору)
Компания: ACEX Group (все новости этой организации)
Добавлен: 22:46, 31.10.2014

Компания «Динамические системы» подписала соглашение о сотрудничестве с Петербургским государственным университетом путей сообщения Императора Александра I, ООО «Динамические Системы», 22:20, 28.02.2024,
В феврале в Петербургском государственном университете путей сообщения Императора Александра I состоялось торжественное заседание, посвященное Дню российской науки.

Анимационная компания «ЯРКО» подписала эксклюзивное соглашение с Издательским домом «Лев», Анимационная компания "ЯРКО", 22:04, 15.11.2023, Россия
ИД «Лев» стал эксклюзивным лицензиатом в категории паблишинг анимационного сериала для дошкольников «Дракошия», автором оригинальной идеи которого является писатель, продюсер Олег Рой.

В октябре лизинг HONGQI HS5 выгоднее на 18% в CARCADE, Лизинговая компания CARCADE, 23:03, 31.10.2023, Россия
Лизинговая компания CARCADE объявляет о запуске программы финансирования автомобилей марки HONGQI. Размер максимальной выгоды составляет 18% от стоимости предмета лизинга.

Компания «Рацион» начала поставку продуктов питания в сеть гипермаркетов «Лента», АО Рацион, 22:11, 30.10.2023,
Оптовый поставщик продуктов питания «Рацион» заключил контракт на поставку мяса, рыбы, морепродуктов, ягод и овощей сетевому ритейлеру «Лента».

АИРР и Роспатент подписали соглашение о сотрудничестве, АИРР, 07:57, 29.09.2023, Россия
28 сентября в рамках XXVII Международной научно-практической конференции «Интеллектуальная собственность для государства и человека» состоялось подписание соглашения между Ассоциацией инновационных регионов России (АИРР) и Федеральной службой по интеллектуальной собственности Роспатент.

Якутская делегация заключила 30 соглашений на 130 миллиардов рублей в ходе ВЭФ, АИРР, 22:09, 19.09.2023, Россия
В рамках VIII Восточного экономического форума Правительство и бизнес Республики Саха (Якутия) подписали порядка 30 соглашений на сумму почти 130 млрд рублей. Проекты касаются развития строительной отрасли и авиаперевозок, социальной инфраструктуры и промышленности.

Проект «На_полке» получил 690 млн рублей инвестиций после перезапуска, На_полке, 23:10, 19.08.2023, Россия
Маркетплейс «На_полке» после перезапуска получил инвестиции на общую сумму 690 млн рублей. Компания полностью сменила команду, планирует расширение географии и функционала сервиса.

Делегация Томской области подписала ряд соглашений на ПМЭФ-2023, АИРР, 22:57, 20.07.2023, Россия
Глава Томской области Владимир Мазур по итогам работы делегации в Петербургском международном экономическом форуме отметил, что все подписанные соглашения на ПМЭФ-2023 направлены на развитие региона.

В ходе ПМЭФ-2023 делегация Республики Мордовия подписала 7 соглашений о сотрудничестве, АИРР, 05:35, 14.07.2023, Россия
Делегацию Мордовии на Петербургском международном экономическом форуме возглавлял Глава республики Артём Здунов. В ходе работы форума делегация провела более 30 встреч, подписано 7 соглашений о сотрудничестве. Большинство из них направлено на укрепление сотрудничества с крупнейшими корпорациями и институтами развития.

Делегация Югры на ПМЭФ-2023 подписала ряд крупных соглашений о социальном и экономическом развитии региона, АИРР, 21:50, 11.07.2023, Россия
Губернатор Ханты-Мансийского автономного округа - Югры Наталья Комарова подписала ряд документов, направленных на экономическое и социальное развитие региона, а также привлечение инвестиций.

Разработано AVart.Стуdия © 2008-2024 atrex.ru